Een hart voor de mensen, een hart voor alles wat met verkoop te maken heeft!

Dat is wat mij typeert én is ook de rode draad doorheen mijn loopbaan:17 jaar actief als sales professional; 16 jaar actief in de opleidingswereld; 3 jaar actief in welzijn en preventie.

Steeds geboeid door het laten groeien: laten groeien van talenten, van menselijk kapitaal, van bedrijfsprocessen; van omzet én bedrijfsreputatie.

5 elementen die eigenlijk met elkaar verbonden zijn: door het laten groeien van talenten/menselijk kapitaal groeit ook uw omzet, om uw stijgende verkoop op een blijvende professionele manier tot bij uw klant te brengen, dienen uw processen continu te groeien. Zo bekomt u een gewaardeerde reputatie op de markt.

Afgestudeerd als bedrijfsbeheer/accountancy heb ik gekozen om de wereld van de verkoop in te duiken. Een niet zo evidente keuze vanwege mijn analytisch en cijfermatige studies; en toch.   

Door de kracht van coaching, meer bepaald sales coaching, doorheen mijn sales carrière, heb ik ontdekt dat ik en ieder van ons salestalenten heeft; dat wij deze op onze eigen unieke manier héél succesvol kunnen inzetten; én dat ook eenmaal sales professional – sales expert wij steeds nieuwe competenties kunnen/dienen aan te boren vanwege een zeer evoluerende markt.

Deze ontdekking én attitude hebben mij geen windeieren gelegd; afdelingen en nieuwe dienstverleningen heb ik naar een gedegen marktaandeel geloodst.

Sales coaching heeft een dermate belangrijke invloed op mijn professioneel succes gehad; dat het een inspiratiebron werd om me meer te verdiepen in de Coaching en de daarbij horende technieken.

Wat mij opvalt is hoe sterk de attitude én vaardigheden van een coach bij deze van een succesvol sales professional aanleunen: integer, het écht luisteren, stellen van de juiste vragen, het belang van uw gesprekspartner centraal stellen.

Uw (potentiële) klant aan de andere kant van de tafel is namelijk een persoon met dromen, angsten en onzekerheden net als ieder ander. Om zijn echte behoeften te leren kennen zal hij zich kwetsbaar op moeten stellen bij jou. Dat doet hij of zij alleen als jij dat ook doet. Als hij of zij het gevoel heeft dat jij zijn of haar belangen voor ogen hebt en dat je authentiek bent. Dan pas maak je een échte waardevolle verbinding met uw (potentiële) klant.

Levenslang leren pas ik ook bij mezelf toe. Mijn coachende vaardigheden ben ik nog verder aan het uitdiepen; ik ben momenteel in opleiding om zo mijn ICF (International Coach Federation) certificaat te behalen.

Ten slotte ben ik mama van 2 prachtige kinderen; kinderen in volle leer- & groeifases. Kinderen tonen u dat in een veilige en comfortabele context zij uit hun comfortzone komen. Én maakt nu nét dat dit het juiste recept is om GROEI in gang te zetten.

Mijn warm, integer en doortastende aanpak maakt dat u in een veilige en ondersteunende omgeving duurzaam resultaat boekt waar u als persoon en/of organisatie achter staat én zich goed bij voelt.